Game of Thrones lumikylä kokemuksia

Kittilässä, lähellä Muonion rajaa sijaitsee Lainion lumikylä. Tämän vuoden teemana on Game of Thrones tv-sarja joka on tehnyt kylästä poikkeuksellisen suositun. Lumikylän muurit kätkevät sisälleen upeita jääveistoksia, hotellihuoneita, baarin sekä hääkappelin. 15 euron sisäänpääsymaksulla lumikylässä saa kiertää vapaasti, myös hotellihuoneisiin on lupa kurkata sekä nauttia vaikkapa lasillinen kuohuvaa jääbaarissa. Katsottavaa riittää helposti tunniksi, mutta kaksikin tuntia kylässä sujuu helposti.

Lainion lumikylässä on mahdollista myös yöpyä. Majoitus huoneessa maksaa 132 euroa henkilöltä sisältäen aamiaisen. Hotellivieraille on varattu lämpöisiä makuupusseja ja jos kylmyys iskee yöllä, niin voi siirtyä sisätiloihin nukkumaan. Sviitti puolestaan maksaa 352 euroa yöltä. Sviitit ovat hieman tilavampia sekä niissä on jokin taideteos, muuta eroa sviitin ja standardi-huoneen välillä ei ole.

Myös häitä voi viettää Lainion Game of Thrones lumikylässä. Meidän vierailun aikana paikalla oli kaksi hääparia, molemmat pareista olivat ulkomaalaisia. Ulkomaalaisia näkyy muutenkin paikalla enemmän kuin suomalaisia.

Miten pääsee Lainion lumikylään?

Henkilöauto on helpoin tapa päästä Lainion lumikylään Leviltä tai Ylläkseltä. Voit myös matkustaa moottorikelkalla, mutta kustannukset helposti nousevat korkeiksi. Esimerkiksi valmis moottorikelkkasafari lumikylään maksaa noin 170 euroa hengeltä. Autottomalle edullisin vaihtoehto lienee osallistuminen valmiille retkelle joka maksaa 70 euroa hengeltä, tosin hieman isommalla porukalla taksi lienee halvempi vaihtoehto. Rahastamisen makua! Matka Leviltä Lainioon on noin 45 km.
Kommentit