Mall of Scandinavia kokemuksia

Lähdimme pääsiäisen viettoon Ruotsiin. Pääasiallinen tarkoitus oli nähdä sukulaisia, mutta siinä ohessa ehdimme yhden päivän viettämään Tukholmassa Mall Of Scandinavia -ostoskeskuksessa. Lähdimme matkaan Viking Linen Gracella Turusta kiirastorstaina ja varhain perjantai aamuna olimme Tukholmassa. Oma auto oli matkassa mukana ja suuntasimme sukuloimaan. Suunnistuksen apuna meillä oli Nokian tuottama Here -ohjelma joka toimii myös Android ja iPhone -puhelimissa. Here-ohjelmaa pystyy lataamaan kartat ennakkoon, joten navigointi onnistuu ilman mobiilidataa.


Mall of Scandinavia kokemuksia


Lauantaina ajoimme takaisin Tukholmaan ja suuntasimme Skandinavian suurimpaan ostoskeskukseen Solnaan. Mall of Scandinavia on auki päivittäin kello 10:00-20:00 välisen ajan, niin myös pääsiäisenä. Automatkaajalle ostoskeskuksessa on erinomaiset pysäköintitilat. Pysäköiminen on kohtuuhintaista, viiden tunnin pysäköinti maksoin reilun 10 euroa. Tilaa oli hyvin vaikka olikin suosittu kauppapäivä kyseessä. Uskoakseni myös julkisilla on helppo löytää perille kun vain suuntaa Solnaan. Lisäksi Viking Line tarjoaa viikonloppuisin Helsingin laivoilla matkaaville bussikuljetusta Mall Of Scandinaviaan 15 eurolla.
Mall of Scandinavia on kyllä iso ostoskeskus, mutta samalla selkeä. Täysikokoisia ostoksille pyhitettyjä kerroksia on kaksi jossa on tuttuja kauppoja kuten H&M ja Zara. Joukossa on myös meille suomalaisille vieraampia kauppoja kuten Lego, Disney ja Michael Kors. Erikoisempana esimerkkinä on Teslan autokauppa. Kaikille löytyy siis jotain!

Majoittuminen Tukholmassa


Lauantain päätteeksi majoituimme Scandic Alvik hotelliin joka sijaitsi noin 5 kilometrin päässä Solnasta eli ostoskeskuksesta. Samaiset 5 kilometriä on Tukholman keskustaan. Yksi tärkeä tekijä hotellin valinnassa olikin etäämpi sijainti keskustasta sekä helppo pysäköinti. Mukava yllätys olikin, että pysäköinti oli vaivatonta hotellin pihalla ja se oli ilmaista. Huone oli tavanomainen, ehkä hieman kuluneet pinnat. Hotellivuorokausi maksoi noin 100 euroa kahdelta hengeltä, joka sisälsi aamupalan. Hyvänä puolena mainittakoon vielä hotelliketjun oma nettivarausjärjestelmä joka on suomenkielinen ja selkeä.


Sunnuntaina illalla ajoimme auton Vikig Amorellaan ja aamulla heräsimme Turusta. Turun satamassa poliisitkin olivat hereillä, puhallittuviat kaikki kuskit.

Kommentit